fredag 16 september 2011

Det sista av S/S Picardier

2 kommentarer:

Anonym 16 mars 2015 kl. 00:49  

Min styvfar var med sin pappa som 8 åring och lastade brädor vid S/s Picardier då han tillhörde ett fiskarsläkte på Olmen och han berättade att stranden liknade en brädgård vid haveri platsen. Hans far var med och höll vakt på vraket innan allt stöldbegärligt monterats loss för försäkringsbolagets räkning.
Picardier va lastat med veka brädor sk "rävskinn" och många fiskarstugor fick ny fasad eftersom fiskarna fick ta virket eftersom det skulle bli alltför kostsamt att transportera detta till Hudiksvall för omlastning.
Fredrik som min styvfars pappa hette va inte vidskeplig på något sätt men han berättade att han och dom andra fiskarna hört hur ankarkättingen löpt i klysen på natten (detta tycktes märkligt eftersom ankarna var bärgade) och Picardier var ju heller inget "gammalt" fartyg (6 år)
Tänkte att det kunde vara intressant med lite historik kring Picardier eftersom min styv far va den sista levande som kunde berätta om vraket. Han gick bort 2009 med en tonnårings sinne och jag var en intresserad åhörare.
Han berättade även att Picardier syntes som en siluett mot land länge innan isen & väder och vind tog det sista av henne.
Och platsen blev i "fiskarmun" vraket.
M.v.h.Bosse Arnström Stocka

Kristoffer 16 mars 2015 kl. 14:59  

Tack Bosse!

Mycket intressant läsning som du bjuder på. När jag var där, en dimmig och regnig eftermiddag, kändes tydligt den speciella stämningen på platsen. Det blir så klart starkare av din berättelse och jag kommer att åka till resterna fler gånger.

Kristoffer

Skicka en kommentar